ENOA - Les Arts

ENOA

Fotograf铆as edificio Les Arts diurnas.
漏Miguel Lorenzo / Mikel Ponce

Les Arts ha integrat enoa.

enoa聽茅s una xarxa europea d鈥檃cad猫mies d鈥櫭瞤era que dona suport i acompanya als artistes del sector oper铆stic -creatius i int猫rprets- en el desenvolupament de les seues carreres professionals.聽

Despr茅s de deu anys de col路laboraci贸 internacional en el camp de la formaci贸 i la creaci贸, la xarxa est脿 conven莽uda que el futur de l鈥櫭瞤era a Europa va lligat a l鈥檃pertura cap a un espectre m茅s ampli d鈥檃rtistes, junt amb l鈥檃mpliaci贸 del repertori de manera que incloga 貌peres innovadores que reflectisquen la realitat actual.聽

enoa, amb el suport del programa Europa Creativa, renova aix铆 el seu comprom铆s amb els artistes i amb la creaci贸.

El seu nou programa, anomenat聽EMPOWERING OPERA: BREAKING BOUNDARIES FOR INSTITUTIONS AND ARTISTS (Enfortint l鈥櫭瞤era: ruptura de barreres per a institucions i artistes), aspira a fomentar, recolzar i compartir projectes d鈥櫭瞤era innovadors, transmetent noves narratives que estiguen compromeses amb la societat contempor脿nia. La seua posada en pr脿ctica tamb茅 pret茅n eliminar els obstacles art铆stics i financers, aix铆 com els prejudicis no conscients que dificulten l鈥檃parici贸 de noves formes d鈥檈xpressi贸 art铆stica en tots els 脿mbits de l鈥櫭瞤era, des de la formaci贸 i captaci贸 d鈥檃rtistes, fins a la producci贸 i programaci贸 del t铆tol.

L鈥檕bjectiu del programa 茅s promoure la diversitat i variades formes art铆stiques d鈥檈xpressi贸 en tot el sector oper铆stic europeu i transformar per complet la manera de treballar a trav茅s de:

-Cultivar la formaci贸 i integraci贸 ocupacional d鈥檃rtistes creatius i int猫rprets amb tallers te貌rics i pr脿ctics.

-Estades personalitzades en les institucions de la xarxa, contribuint a obrir el m贸n de l鈥櫭瞤era a artistes sense experi猫ncia en el sector i a aquells que procedisquen d鈥檃ltres disciplines (jazz, teatre, dansa, poesia, arts pl脿stiques, etc.).

-Projectes d鈥櫭瞤era innovadors, que incorporen narratives noves, produ茂ts per equips creatius captats a trav茅s de convocat貌ries a nivell europeu i d鈥檜n proc茅s de selecci贸 inclusiu, seguit de tallers experimentals i de desenvolupament realitzats per membres de la xarxa.

-Un programa de formaci贸聽 als participants en assumptes d鈥檌gualtat i diversitat, per a conscienciar聽 i transformar les pr脿ctiques del sector pel que fa a la creaci贸, programaci贸, selecci贸 i comunicaci贸.

-Una pol铆tica d鈥檈nc脿rrec, producci贸 i representaci贸 d鈥檕bres, amb la finalitat de promoure la diversitat i la mobilitat entre artistes i teatres d鈥櫭瞤era.

 

Actualment, compta amb 12 membres i 9 membres associats, incloent les institucions d鈥櫭瞤era europees m茅s importants. La creaci贸 d鈥enoa 聽l鈥檃ny 2009 i els seus primers anys d鈥檃ctivitat (2011-2015) han fet possible que els seus membres proposaren i fomentaren tallers de preparaci贸 art铆stica i de desenvolupament. El llan莽ament i posada en pr脿ctica del programa Young Opera Makers聽(2016-2020) ha sigut el trampol铆 perfecte per tal que els seus membres experimentaren vies innovadores d鈥檌ntegraci贸 professional i processos creatius a escala europea.

 

De 2009聽 a 2019,聽enoa聽ha fet costat a m茅s de 1.500 artistes, ha desenvolupat i llan莽at gires europees de 17 produccions d鈥櫭瞤era, 12 de les quals eren estrenes absolutes.

logo enoa light background black+magenta
Print