Les Arts volant - Les Arts

Les Arts volant

Les Arts Volant 茅s un projecte de difusi贸 cultural del Palau de les Arts, la Diputaci贸 de Val猫ncia i el Ajuntament de Val猫ncia, amb l鈥檕bjectiu de fer arribar l鈥櫭瞤era a qualsevol rac贸 de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o a les quals seria complicat dur a terme una representaci贸 per no disposar dels mitjans t猫cnics o instal路lacions necess脿ries.

Aquesta proposta pret茅n, a m茅s, que els habitants de nuclis residencials de la poblaci贸 amb escassetat de recursos econ貌mics puguen vore una 貌pera que es representa prop de les seues llars. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant m贸n de l鈥櫭瞤era i poder gaudir de l鈥檃rt i de la bellesa sense haver de despla莽ar-se. Des de la pla莽a m茅s c猫ntrica, al barri m茅s perif猫ric. En definitiva, Les Arts Volant es proposa acostar als ciutadans de la nostra Comunitat un b茅 cultural que 茅s patrimoni de tots.

Inspirat en la companyia de teatre La Barraca, de Federico Garc铆a Lorca, que va representar obres de teatre cl脿ssic espanyol en m茅s de 70 pobles durant els primers anys 30, Les Arts crea la seua companyia itinerant d鈥櫭瞤era que viatja en un gran cami贸 preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la pla莽a de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una 貌pera en directe.

GIRA 2020 LES ARTS VOLANT

El Palau de les Arts Reina Sof铆a de Val猫ncia presenta un nou t铆tol que ha de viatjar en el seu format ambulant, Les Arts Volant, per les places p煤bliques dels municipis de la Comunitat Valenciana.

 

Les Arts Volant 茅s un projecte de difusi贸 cultural de Les Arts, en col路laboraci贸 amb Cultura de la Generalitat, la Diputaci贸 de Val猫ncia i l鈥橝juntament de Val猫ncia, per a fer arribar l鈥櫭瞤era a qualsevol rac贸 de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o all脿 on seria complicat dur a terme una representaci贸 per no disposar dels mitjans t猫cnics o instal路lacions necess脿ries. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant m贸n de l鈥櫭瞤era i poder gaudir de l鈥檃rt i de la bellesa sense haver de despla莽ar-se.

 

La companyia viatja en un gran cami贸 preparat per a transformar-se en escenari a la seua arribada a la pla莽a de qualsevol localitat i, posteriorment, s鈥檕fereix una 貌pera en directe interpretada per Cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

 

El t铆tol escollit per a ser representat en aquesta nova gira 茅s l鈥檕bra amable i elegant, dol莽a i un poc picardiosa titulada Il tutore burlato, de Vicente Mart铆n i Soler, que es presenta en la seua versi贸 adaptada al valenci脿, El tutor burlat. Es tracta de la primera 貌pera del m煤sic m茅s internacional que, fins a hui, ha donat Val猫ncia.